За поруџбине из дијаспоре, пишите нам на kontakt@huk.rs.  Трошак слања за  територију Србије је 400 динара.  Уколико наручите 3 и више књига, достава је бесплатна.  За 5 и више књига одобравамо 20% попуста на укупни износ.  За поручивање више од 10 књига пишите на kontakt@huk.rs
huk-belo

ХУК КЊИГА ДАЛЕКО СЕ ЧУЈЕ

Међународни дан дечије књиге – 2. април

Свет у коме живимо је предивно место препуно чуда – и малих, у свакодневном аспекту, али и великих, у универзалном значењу. Ништа нас не подсећа на ту чињеницу као дечија књижевност, шаренолика, маштовита, живахна и оптимистична.

Како нам је темпо живота убрзан, динамичан, па нужно имамо утисак скраћења временског интервала трајања дана, како смо усмерени на апликације и свет савремене технологије, дигитализацију као стил живљења, деца нас подсећају и враћају на праве вредности, јер деца су оно најлепше и најбоље на нашој планети.

Хук је у оквиру свог пројекта Деца писци, који је новооснован и тек у зачетку, презентовао младог писца, једанаестогодишњу Сомборку, Василису Пешић. Њен роман Две сестре и пећина тајни је наш дар верним читаоцима на 2. април – Међународни дан дечије књиге. Нема потребе да још једном истичимо чињеницу колико је ретка појава детета писца, али се намеће као неопходност да када славимо дечију књижевност намењену најмлађима кажемо колико смо наше младе амбасадоре, најбоље представнике земље у којој живимо, ставили на маргину друштва.

Млади креативци и ствараоци, талентовани и вешти људи су оно чиме ми, на националном нивоу, треба да се поносимо, јер то је заиста најбоље од нас. Василиса је корифеј генерације која долази, новог таласа који ће верујемо променити свет на боље. Само име, Василиса Прекрасна, јој је извесна симболика и она испред Хука и Хуковаца јесте прва, али никако последња совица која ће улепшати књижевну сцену. Иза ње долазе Мила и Нина, две младе даме, чије су књиге у изради и које потврђују чињеницу да има деце писаца, али им није омогућено да реалзију своје снове.

Одлучили смо да даривањем пет књига романа Две сестре и пећина тајни мотивишемо младе људе, али и њихове родитеље да подрже своју децу и омогуће им остварење стваралачког процеса. Ако и ми, као издавачка кућа, томе доприносимо, па има ли шта лепше и боље. Поносни смо на совице које долазе и надамо се да ће читаоци препознати значај и свог удела у подршци ових малишана, стваралаца. Без вас, као читалаца, њихова дела не живе.