За поруџбине из дијаспоре, пишите нам на kontakt@huk.rs.  Трошак слања за  територију Србије је 400 динара.  Уколико наручите 3 и више књига, достава је бесплатна.  За 5 и више књига одобравамо 20% попуста на укупни износ.  За поручивање више од 10 књига пишите на kontakt@huk.rs
huk-belo

ХУК КЊИГА ДАЛЕКО СЕ ЧУЈЕ

НОВОСТИ

Илузија воље или лукавство празнине Немање Јовановића Мање може се наћи у следећим књижарама:
 
1. Беополис
2. Бигз школство – књижара 1 – Косовска
3. Вулкан Сремска
4. Дата статус – књижара Академија
5. Делфи књижаре
6. Дерета – Кнез Михаилова
7. Златно руно,
8. Калиграф,
9. Конан – Ђурп Шушњар,
10. Прима – Младеновац,
11. Салон књиге Тил,
12. Службени гласник,
13. Српска књижевна задруга,
14. Цептер.
Троструки агент Драгана Луковића може се наћи у следећим књижарама:
 
1. Александар Белић – Коларац,
2. Беополис,
3. Бигз школство – књижара 1, Косовска,
4. Вулкан Сремска,
5. Дата статус – књижара Академија,
6. Делфи књижаре,
7. Дерета – Кнез Михаилова,
8. Калиграф,
9. Конан – Ђуро Шушњар,
10. Прима – Младеновац,
11. Салон књиге Тил,
12. Службени гласник,
13. Српска књижевна задруга,
14. Цептер.
 

Збирка песама Нине Илић У твојим очима је лирски дијалог младе ауторке са светом који је окружује. Како је поезија на маргинама књижевне сцене, а поезија детета писца скоро да и не постоји на књижевној сцени, мишљења смо да овај рукопис вреди читалачке пажње. Збирку чини четрдесет и једна песма. Свака од њих бави се одређеном тематиком. Песме су и социјалне, и мисаоне (рефлексивне), описне (дескриптивне), али пре свега из ока нежног и крхког лирског субјекта.

Са поносом вас обавештавамо да збирку песама Нине Илић од данас можете поручити по цени од 600рсд у одељку Књиге на нашем сајту.            

Промоција књиге Илузија воље или лукавство празнине Немање Јовановића Мање одржана је 19. септембра у великој сали општине Врачар. О књизи су говорили аутор књиге и Филип Отовић Вишњић, који је говорио и на промоцији Немањине прве књиге Сумрак симбола, а медијатор вечери је била директорка издавачке куће Милица Зорић. Причали смо о различитости форме нове књиге Немање Јовановића Мање, о предивном спајању филозофије и књижевности, о појмовима које он обрађује у свом филозофском трактату, али и о књижевном искораку у нешто сасвим другачије – поезија у прози. У име издавачке куће и у име аутора се захваљујемо публици Хука на великој посећености.

Промоција нове књиге српског Ничеа

Упознајте нашу трећу совицу, Нину. Ова млада девојка је талентована песникиња којој су основни мотиви бол, усамљеност, неприпадање и одласци, али и љубав и заноси.
Ускоро и Нинина збирка песама У твојим очима у вашим рукама.
Без подршке добрих људи и пријатеља пројекат Деца писци Хука не би заживео. Хвала!

Сутра је почетак нове школске године. Свим родитељима, наставницима, а најпре деци, желимо срећан нови школски почетак. У част почетака, одабрали смо за вас у мноштву пристиглих рукописа талентоване деце, Миту истраживача младог Димитрија Николића. Уживајте.

Димитрије је рођен 2015. године, има 8 година и креће у 2.разред. Похађа ОШ ,,Вук Карадџић “у Врању. Миту је писао са 5. година.
Крајем децембра просле године је имао и своју прву самосталну излозбу у својој основној школи под насловом ,,Ти си моја љубав, уметност се зовеш.”

Надамо се да ће Хук и Димитрије охрабрити још младих надарених писаца да нам се јаве.

Нова књига у најави

Моћ пријатељства, мотивациони роман десетогодишње Миле Првановић из Ниша је у штампи.
Без помоћи пријатеља и добрих људи ова књига не би била ускоро у вашим рукама. У Милино име и у име Хука хвала велико на подршци пројекту Деци писцима.

Хуковац, нова совица, Мила ће ускоро роман Моћ пријатељства моћи да подели са читаоцима. 
Мила је посебно надарена и вредна, озбиљна као писац. Њена књига је колико за децу, толико и за одрасле. Вредност романа је у томе што нам је из угла детета дат живот, изазови, страх, обавезе, другарство, прве љубави, али и вршњачко насиље. Како се деца носе с тим сазнаћете читањем Милине књиге. 

Поводом излажења нове књиге Немање Јовановића Мање Илизија воље или лукавство празнине причали смо са аутором о писању као морању, о наслову који интригира, читаоцима и њиховим очекивањима од овог штива.
Послушајте.

Драги наши читаоци,
 
Немања Јовановић Мања је један од наших првих писаца и даље заједно сарађујемо у његовим новим подухватима. За нас као издавачку кућу то је најлепша похвала, јер на известан начин стварамо малу заједницу базирану на пријатељским односима најпре, па тек онда пословним. 
Хук је захвалан Немањи за све што чини за нас.
 
После Сумрака симбола, друга књига Илузија воље или лукавство празнине, улази полако у штампу и ускоро ће угледати светло дана и бити пуштена у свој живот, међу вама, читаоцима.
 
Сам аутор о књизи каже да је то немогућ полемички спис који покушава немогуће: да произведе ефекат и мртвима посведочи живот. Аутор равнодушно корача знаковним безнађем, пустињачки бунца и смеје се понором, унапред осујећен у жељи да ,,изврши утицај” и окине симболичку комуникацију: естетика нестанка.
 
Књига је састављане из парцијалних фрагмената, списа, који се могу читати сами за себе, али и један за другим. Овај Немањин калеидоскоп мисли светлуца од белине до таме, од позитивизма до негативитета обухватајући огроман аспект савременог живота, али утемељен на знању, ерудитивности и богатој грађи коју писац познаје.
 
С нестрпљењем је ишчекујемо.

Драган Луковић – нови писац Хука о себи и о другом издању свог романа Троструки агент

 
Рођен сам на југу, у провинцији где сам физички одрастао, а психички и духовно у Београду, у који сам морао да дођем да бих испунио своје снове. По образовању сам доктор политичких наука, по занимању државни службеник. Али ово није једино моје занимање. Објавио сам четири књиге поезије, један роман и две стручне књиге из области политикологије. Значи, књижевник и научник. Поред тога и наставник, доцент на Факултету друштвених наука. У слободно време и колумниста („Нови Магазин”) и љубитељ паса и живота у свој његовој пуноћи. Пасионирани путник, намерник. Обишао сам преко педесет земаља и у свакој уживао. И тек планирам, јер ми је свега 46 година. Отац два сина. Родитељ посвећен мушкој деци и њиховом напретку. Посвећен и супрузи, у мери у којој је то могуће.

Роман Троструки агент је прича о нечему што не би требало да се догоди, а што се у многим градовима нажалост већ догодило. Ова књига није рецепт за злодела, већ знак да је нешто могуће. Роман Троструки агент је потпуна фикција и није заснован ни на чему другом сем на ономе што сам видео и што ме је уплашило и натерало да пишем. Он говори о тероризму, шпијунажи, политици и издаји. О свему ономе што одлучује о нашим животима. Говори о исламу и трагању за смислом једне храбре групе необичних људи. Казује нам о талентима и храбростима главног лика и његовог прво човека који га је „ухапсио” а затим сарадника и заштитника. Прича нам о тајној служби и њеним правилима и законима, начинима рада и калкулисања. Роман Троструки агент сам написао да укажем на све аномалије, проблеме и хтења како главног јунака, тако и других, њему блиских у окружењу које је политички обојено и усидрено у тај брод. Желео сам да укажем и на аномалије религија, нашег друштва и система. На читаоцима је да просуде да ли сам успео. И за крај, ово је само почетак! Роман Троструки агент је први део планиране трилогије која говори о нашој пропасти, а пред Вама је друго његово издање, прво у издавачкој кући Хук.

Хук подржава децу ствараоце и позивамо све да учествују у нашем пројекту Деца писци. Младе наде треба неговати и узимати као пример другој деци. Подржимо нашу децу!

Уна је седмогодишњакиња из Београда, креативна девојчица која је инспирисана Василисиним романом, сама урадила илустрацију и написала причу.
Свет остаје на младим надама и талентованој деци.
Представљамо вам Уну.

 

У штампи друго издање романа Марка Срдановића Ништа ово не ваља.

Наша млада совица, понос Хука, у разговору о свом роману.

Са промоције у Сомбору 

У Василисином граду у сарадњи са библиотеком ,,Карло Бјелицки“ одржали смо у петак, 31. 3. промовисање романа Две сестре и пећина тајни. У публици је било доста малишана, Василисиних другара, који су активно учествовали постављањем питања. 

 

Међународни дан дечије књиге – 2. април

Свет у коме живимо је предивно место препуно чуда – и малих, у свакодневном аспекту, али и великих, у универзалном значењу. Ништа нас не подсећа на ту чињеницу као дечија књижевност, шаренолика, маштовита, живахна и оптимистична.

 

Вечери поезије су увек предивна послалстица за издавачку кућу Хук, те вас тим поводом позивамо да присуствујете промоцији збирке песама Отисак времена Горана Ч. Ранђеловића. Задовољство нам је да се похвалимо песмама овог зрелог аутора које су тематски шаренолике, а стилски на изразито високом нивоу. Како је аутор плодан писац, збирка садржи већи број песама, на 270 страна, па  је немогуће да си читалац не поистовети са неком од њих. Интелектуални аспект ових стихова и њихова духовност су оно што посебно плени нашу пажњу, стога дођите да чујете по коју песму, звук гитаре и самога аутора.

После успешне и посећене промоције у Београду,  организујемо промоцију романа Две сестре и пећина тајни 31. марта у родном гладу младе списатељице, једанаестогодишње Василисе Пешић. 

Надамо се да сви препознајемо реткост деце писаца у Србији. У времену када родитељи воде борбу да наговоре децу да прочитају неку књигу, Василиса је издала роман вредан читалачке пажње својих вршњака, али и одраслих.

Ауторка у свом роману истиче: ,,Љубав је разбила клетву. Љубав је јача од сваке немани, од свега живог и мртвог. Љубав је најмоћнија!” 

Подржимо децу, младе писце, креативце, докажимо им да је љубав најмоћнија.

Очекујемо вас у Сомбору!

На промоцији књиге Ништа ово не ваља Марка Срдановића

Одржаној 9. марта 2023. године на Дорћол плацу присусутвовало је преко сто педесет чланова публике. Упркос лошем времену и кишном дану разговор о књизи привукао је доста интересената. 

На промоцији романа Василисе Пешић

На промоцији романа Василисе Пешић у Azzaro green clubu/ Београдионици било је јако емотивно и узбудљиво. Како смо пресрећни што смо књигу младе ауторке представили београдској публици, најавили смо и промоцију у Сомбору, Василисином родном граду.

 

Родитељи, наставници и поштована децо,

Са посебним задовољством вас позивамо на дружење са првим дететом писцем у Хуку, Василисом Пешић, на необичној промоцији романа у играоници.

Чекамо вас да се дружимо и играмо заједно.

Још један новитет Хука у штампи 
 
У припреми је збирка поезије Горана Ч. Ранђеловића која у себи махом садржи мисаону, рефлексивну поезију, али и описну, и социјалну и љубавну. Читаоцу ће бити немогуће да се не идентификује са песмама овог аутора које се баве актуелном проблематиком, али и проблемима који од вајкада дотичу човека као мисаоно и емотивно биће. Док смо радили на књизи, сви смо издвојили своје омиљене стихове, јер су ,,лепљиви” за душу. 
 
Ускоро у продаји и ускоро је делимо са вама.

У штампи нови роман Хука НИШТА ОВО НЕ ВАЉА Aутора Марка Срдановића

Хук је у наредном периоду припремо више нових и жанровски разноликих издања.
 
Овај роман је из савременог живота читалачке публике, модеран и актуелне тематике. Главни лик је четрдесетогодишњак, адвокат, који бива пријатељским нитима уплетен у низ случаја који су уско повезани и детективски држе пажњу читалаца до самога краја како бисмо открили њихово разрешење. Пред нама је и свет судница, полицијских станица, адвокатских парница и тематике која читаоцима јесте увек занимљива и мистериозна.
У позадини је, наравно, љубавна прича која то није, али која то може бити. И тај приповедни ток нас интригира у ком правцу ће ићи и развијати се.
Оно што из стварног окружења имамо унето у дело јесте свет мита, малверзација, грађевинске мафије, свет озбиљних кривичних дела, свет траума и злочина, али и кривице. 
 
Шта све можемо открити читањем овох Хуковог новитета су сазнања о којима можемо дискотовати и на промоцији романа када изађе из штампарије.

Ускоро новитет Хука

Штампање Василисине књиге и остварење једног дечијег сна о томе да је могуће постати писац и држати своје дело у рукама, омугућила је Српска православна црква из Осла и отац Александар Зељковић. 

Промоција збирке поезије

Јасна Мајсторовић

Промоција збирке поезије Јасне Мајсторовић Љубав по мени одржана је у организацији издавачке куће Хук 9. новембра 2022. на Дорћол плацу с почетком у 19 часова. Публику је у топлој атмосфери дочао звук гитара коју држи Зоран Илић из Панчева, Гитарта. Након музичких нумера почело је непосредно ћаскање о Јасниној поезији.

Промоција збирке поезије љубав по мени

Јасна Мајсторовић

Поштовани,

Издавачка кућа Хук и Јасна Мајсторовић Вас позивају на промоцију збирке поезије Љубав по мени која ће се одржати на Дорћол плацу 9.11. 2022. у 19 часова.

На промоцији ће о књизи говорити Александар Станисављевић, Катарина Мајић, Маја Раковиц и ауторка. Медијатор програма биће Милица Зорић. 

Како су песме у збирци настале од ауторкине осме године до познијих година живота, стихове рецитују три даме различите старосне доби: Анђела Ранђеловић, Владана Мајсторовић и ауторка.

Све ово биће обогаћено музичком пратњом Гитарте – школе гитаре из Панчева Зорана Илића.

Очекујемо Вас.

Издавачка кућа Хук

Наше ново издање

Јасна Мајсторовић

У овој збирци поезије обухваћена је душа једне жене од детињства, па до позних година живота.

Прва песма у збирци је написана када је аутрока имала осам година. Пред нама се

развија, цвета и буја један млади живот који касније прераста у стихове који нас могу
подучити, али које најпре осећамо и проживљавамо, а то је превасходно сврха поезије.

У жељи да не дозволимо да поезија као жанр нестане са књишке сцене и да јој дамо
заслужени сјај – представљамо вам нову књигу.

ПОПУСТ

Поводом Хуковог првог рођендана на роман Сироче Милице Зорић дајемо 50% попуста, а на Сумрак симбола Немање Јовановића Мање 20% попуста поводом Сајма књига. Акција важи од 14.10. до 1. 11. 2022. године.

Промоција романа

Немање Јовановића Мање

Промоција романа Немање Јовановића Мање одржана је синоћ  у 19 часова, на Дорћол плацу у организацији издавачке куће Хук.
Како је током самог разговора о књизи наглашено овај Сумрак симбола је симбол специфичног односа према свету у коме су аутору водиље били Ниче, Бодријар, Шопенхауер, али и многи савремени сегменти поп и рок културе. Директорка издавачке куће Хук, Милица Зорић, уједно и медијатор вечери је нагласила да нас овај филозофски спис наводи на преиспитивања о пореклу Зла, његовој борби са Добрим, о Слободи, али и Злочину. Уредник Александар Станисављевић је истакао да је књигу могуће читати на више начина, као Хазарски речник, док је Филип Вишњић, рецензент и писац поговора, рекао да од појединца и перцепције зависи да ли је ово једна песимистична књига, али свакако да је отворена и да оставља простор за разна тумачења.
Аутор није откривао идеју водиљу за роман, али је бројна публика била одушевљена његовом храброшћу да смело износи своје ставове. Одломке из књиге је читала Џејлана Адиловић.

ХУК ИЗДАВАШТВО

У сарадњи са Српском православном црквом у Ослу Хук је одржао промоцију романа Сироче Милице Зорић.

У суботу, 10.9, у 19х у парохијском дому, интеракција и разговор са публиком је трајао непуна три сата. О књизи је говорио уредник и историчар Александар Станисављевић и рецензент Влада Радивојевић, као и сама ауторка.
Читаоце је књига заинтересовала, што се видело по броју питања која су постављали. Уводну реч је одржао свештеник Прота Александар , домаћин Хука и организатор овога пута.

Захваљујемо се и амбасади Србије у Ослу, домаћину и Српској православној цркви на невероватној промоцији, дивним утисцима и сарадњи која за даљње подухвате Хука успостављена.

ДЕЦА ПИСЦИ

Ова девојчица је рођена у пролеће 2011. године у Сомбору. Иде у пети разред ОШ „Доситеј Обрадовић”, одличан је и узоран ђак. Бави се многим активностима, али је пре свега заљубљеник у уметност. Свира гитару и слика. Научила је слова веома рано и убрзо кренула да чита. Од тада је један од најредовнијих чланова Дечје библиотеке у Сомбору и сваки слободан тренутак проводи са књигом. Убрзо затим почела је и да пише своје прве приче. Неисцрпна инспирација су јој две млађе сестре са којима је сваки тренутак њеног живота испуњен авантурама.

УСКОРО

ЉУБАВ ПО МЕНИ

Ускоро нова збирка поезије ауторке Јасне Мајсторовић која вас неће оставити равнодушнима. Пред вама као читаоцима одвијаће се читав један живот, његови фрагменти и његово лице и наличје.

Књига Немање Јовановића Мање у продаји!

СУМРАК СИМБОЛА

Проблеми данашњице са којима се цивилизација суочава виђени из угла Мање Јовановића, натераће вас да размислите, запитате се и посегнете за решењем.

Ако вас занима филозофија и ако сматрате да свет иде странпутицом…време је за Сумрак симбола.

Хук књига далеко се чује!

Послушајте шта је наша ауторка Милица Зорић имала да каже о мотивима за стварање свог првог романа, које су поруке које носи Сироче и какве су реакције оних који су књигу имали прилике да читају.
Такође, сазнаћете зашто и откуд издавачка кућа Хук.

Првенац М. Зорић

Сироче

Наше прво издање је роман Сироче, Милице Зорић. У питању је роман о греховима предака, колективно несвесном, љубавима и односима који се скривају, прожет митологијама народа ових простора.

Деца Писци

Да ли сте знали да је „Хук“ уједно и дом деце писаца?

Наша деца писци увелико уживају у благодетима распуста.

Шта мислите, да ли и на летњем распусту читају и пишу?

Док сви уживамо у чарима купања и сунчања, показаћемо како је наша Мила Првановић описала растанак са школским друговима и другарицама на крају првог разреда.

1 (3)
huk-logo

ХУК

Желимо да објединимо децу писце и ауторе који воле своја дела толико да не дозвољавају да их корпорацијске аждаје прогутају и испљуну им корице издања као награду. Наш задатак је да и географски далеке нам писце, а вредносно сличне, доведемо кроз њихова већ популарна дела у домове по Србији.

Као што смо у тиму објединили различите карактере, професије, интересовања, особе са искуством у више пословних сфера, који функционишу као савршен тим, правећи и делећи енергију која може да привуче шта год пожелимо, тако ћемо том енергијом објединити и све остало – јер је енергија неуништива.